♫ De grootste muzikale impact – 2014

Eindelijk heb ik dan eens een playlist samengesteld met de muziek die dit jaar de meeste indruk op me heeft gemaakt. Het zal niemand verbazen dat er grotendeels Nordic muziek op te vinden is. De duistere klanken zuigen me nu eenmaal op. 

Tranen met tuiten heb ik gehuild bij dit liedje waarmee mijn jaar in Birma begon. Vooral in het klooster in totale afzondering (spreekverbod, geen internet, zelfs oogcontact was uit den boze) kwam het keihard bij me binnen. Volledig terug naar mezelf in absolute basic omstandigheden, niks en niemand om op terug te vallen. Nog steeds het beste wat ik dit jaar heb gedaan. “No one knows how this will end..”


In 2013 had ik het geluk om Lydmor (Jenny Rossander) in mijn woonkamer in Amsterdam te zien optreden als onderdeel van haar Trust Tour. Was ik voorheen al groot fan van haar, dan is dat toen des te erger geworden. Tijdens onze nachtenlange praatsessies merkte ik dat ze ondanks haar jeugdige leeftijd vol levenswijsheid zit. Nogal wiedes dat je dan zo’n mooie, gevoelige liedjes kunt schrijven. In april 2014 trad ze in Antwerpen als gastartiest op met een van mijn oude favorieten Arsenal en hoorde ik deze voor het eerst live. Kippenvel.Deze zal voor eeuwig samenhangen met mijn komst naar Spanje. Elke ochtend wandelend naar kantoor, stond deze de eerste maand op repeat op m’n telefoon. Zodra ik dit hoor, komt instant het verliefde gevoel op de stad weer terug (want ja, inmiddels ben ik wel een heel klein beetje van die roze wolken afgedonderd).Uiteraard kan nog meer Belgische pracht niet uitblijven. Misschien moet ik toch weer terug naar mijn mooie Brussel 🙂 Van deze krijg ik elke keer weer pijn in m’n buik.Als afsluiter een eerbetoon aan Luc de Vos van Gorki / Gorky, de meest geweldige zanger die België had. Zijn teksten lijken zo simpel, maar er zit zoveel moois achter verstopt. Zoveel herinneringen bij zijn muziek en zijn optredens (waarvan helaas zo weinig in Nederland), ze beslaan meer dan de helft van m’n leven. Veel te jong overleden. Wát een gemis. Ik moet er nog om janken. “Niemand gaat verloren”Ik wens jullie fantastische, liefdevolle feestdagen in goed gezelschap en voor het nieuwe jaar veel mooie dromen. Veel luisterplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s