♫ Archive in de Muziekgieterij

In het kader van mijn muzikale droogstand in Granada wilde ik in mijn tijd in Nederland zoveel mogelijk concertjes bezoeken. Zo kwam ik terecht bij het voor mij tot dan toe redelijk onbekende Archive. Afgelopen zaterdag traden ze op in de Muziekgieterij in Maastricht waar vooraf de film Axiom werd vertoond. Die was niet geheel (of geheel niet) aan mij besteed. De muziek ervan was mooi en daar is het wel mee gezegd. Maar daar ging ik dan ook voor.

Archive was verrassend leuk en goed. Zangeres Holly Martin heeft een gouden keeltje (vooral in Black and Blue) en de combinatie met de mannelijke vocals van Pollard Berrier en Dave Pen was erg geslaagd. De muziek was dansbaar en er zat lekker veel pit in. Wel miste ik wat samenhang in het optreden, het zakte af en toe een beetje in (waardoor ook de kakelmutsen hun kans grepen). Zonde, want ze hebben het absoluut in zich. De Muziekgieterij was goed vol met alle nationaliteiten die je aan de grens kunt verwachten. Fijn dat Maastricht eindelijk na al die jaren weer een fatsoenlijk poppodium heeft. Nu nog een beetje werken aan die afterparty. Aan de DJ lag dat overigens niet, wellicht wel aan het gebrek aan OV op dat tijdstip.

Hieronder vind je de setlist met wat filmpjes die ik heb gemaakt:

Feel It 

Kid Corner 

You Make Me Feel

Dangervisit 

Black and BlueSleep 

The Feeling of Losing Everything 

Bullets 
Ruination

Crushed 
Conflict 
Violently

End of Our Days 
Third Quarter Storm 
Waste 
Ladders 
Encore:

Lights


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s