Jetzt kommen die Kamelen

De reis met het lekkerste eten ooit ging naar Jordanië, mijn eerste keer Midden-Oosten. Een trip naar Syrië/Jordanië stond al jaren op mijn verlangslijstje. Syrië zal er wel nooit meer van komen.. Ik was net met een nieuwe baan begonnen en had daarvoor m’n 8-weekse reis naar Nieuw-Zeeland moeten cancellen. Eigenlijk had er toen een lampje moeten gaan branden. Integendeel, het lampje ging uit. Even schakelen dus..

Dit was een van mijn kortste reizen maar daarom niet minder indrukwekkend. Uiteraard is vooral de in rode zandsteen uitgehakte stad Petra ontzettend imposant (volgt later nog wel een foto van). Hier kun je minstens 3 dagen rondlopen zonder je te vervelen. Dan met stip op 2: het ETEN!! Shishbarak was m’n grote favoriet, klaargemaakt door de moeder van iemand die we ontmoet hadden in Aqaba. Verder natuurlijk talloze mezze, de tabouleh, baba ganoush enz enz. Bij thuiskomst heb ik meteen een Libanees kookboek aangeschaft maar op die Shishbarak moet ik vooral op de presentatie nog een beetje oefenen.. Op nummer 3 komt Jerash, een archeologische site met tempels en zuilen. Normaal ben ik daar geen enorme fan van maar hier is het wel erg mooi bewaard gebleven en echt de moeite van het bezoeken.

En de nummer 4 zie je op de foto, de Wadi Rum. Meer rotsen dan ik verwachtte, had meer gehoopt op oneindige zandvlaktes. De zandduinen beklimmen was nog best een uitdaging. Naar beneden ging een stuk makkelijker. Werd wel beloond met een bijzonder mooie zonsondergang en een hoop kamelen en mannen met theedoeken om hun hoofd. Bij terugkomst in het bedoeïnenkamp hebben we de gids leren yahtzeeën. Ik ga namelijk nooit op reis zonder m’n dobbelstenen..

2 gedachtes over “Jetzt kommen die Kamelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s