De verborgen apotheek – Sarah Penner

In deze fantastische historische debuutroman verweeft Sarah Penner het heden en verleden met elkaar.

Londen, 1791. Apotheker Nella heeft het vak van haar moeder geleerd. Na wat traumatische gebeurtenissen is ze haar kennis echter op een duistere manier gaan inzetten. Ze maakt nu vooral kruidenmengsels voor vrouwen die van hun overspelige man af willen. Haar geheime apotheek is alleen te vinden voor de vrouwen die op de hoogte zijn van haar praktijken. Op een dag verschijnt de twaalfjarige Eliza in opdracht van haar meesteres en ontstaat een bijzondere vriendschap.

Londen, heden. De Amerikaanse Caroline viert haar tiende trouwdag in haar eentje in Londen. Ze heeft een week geleden ontdekt dat haar man een affaire heeft en heeft besloten hun jubileumtrip in haar eentje te maken. Ze is tijdens haar huwelijk in een sleur beland en vergeten dat ze een passie voor geschiedenis heeft. Tot ze tijdens het rivierjutten een oud apothekersflesje in de Theems vindt.. Na een bezoekje aan de nationale bibliotheek vermoedt ze dat het flesje te maken heeft met de onopgeloste apothekersmoorden die tweehonderd jaar geleden plaatsvonden.

Score: 9

PS als je het boek op YouBeDo bestelt, kun je een donatie aan een goed doel kiezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s