Salmorejo – soep voor luie mensen

Hier een übersimpel en snel recept voor als je met deze hittegolf te lui bent om te koken, of als je zoals ik de hele zomer in 30+ graden zit. Salmorejo is een koude soep die oorspronkelijk uit Cordoba, Andalusië, komt.

Salmorejo
Voor ongeveer 4 porties:

1 kg tomaten
1 teentje knoflook
3 sneetjes (stevig) witbrood
2 dl olijfolie extra vierge
1 hard gekookt ei
wat serranoham ter garnering

Ik maak deze soep razendsnel met de slowjuicer. Doe tomaten en knoflook erin en je hoeft niks te ontvellen. De puree giet je over het brood en laat je 10 minuten intrekken. Hierna giet je het mengsel in de blender en voeg je rustigaan de olie toe tot je soep de gewenste consistentie heeft bereikt.Serveer de soep met stukjes hard gekookt ei en serranoham.

Que aproveche!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s