Filmsnack: artisjok

Een van m’n favoriete filmsnacks is gestoomde artisjok. Snijd de steel net niet helemaal af en spoel de artisjok goed af. Vervolgens stoom je hem in 45 minuten gaar. Ik doe dit in een magimix stoompan maar als ‘ie in een gewoon stoommandje past, is dat ook prima. Trek voorzichtig aan de buitenste blaadjes om te checken of ze makkelijk loskomen. Strooi er wat zeezout over en een flinke scheut goede olijfolie. 

Nu kan het feest beginnen. Eet van buiten naar binnen, het ‘vlees’ zit aan de onderzijde van het blad en kun je er makkelijk met je tanden afrissen. Uiteindelijk bereik je het lekkerste deel van de artisjok; het hart. Verwijder het hooi en geniet van dit laatste zalige hapje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s