De hemel is altijd paars – Sholeh Rezazadeh

Arghavan, een jonge Iraanse vrouw, die een tweedehands winkeltje runt in Amsterdam, raakt bevriend met enkele klanten, Anna, een dove danseres en Johan, die het geluid van bomen op cassettebandjes opneemt.

Ze wordt geraakt door zaken waar de gemiddelde Nederlander geen aandacht of tijd voor heeft. Zoals de Judasbomen voor haar winkel die gekapt worden en die haar terug laten dromen naar het Iran van haar jeugd.

Iran, met de prachtige bergen, de heerlijke geuren. Daar waar ze met haar vader de bergen in trok als ze zich neerslachtig voelde. Diezelfde vader die later aan opium verslaafd raakte en haar van de bergen weg naar Nederland dreef. Een jeugd met een moeder die haar altijd duidelijk maakte dat ze ongewenst was.

Dan wordt ze verliefd op Mees, een muzikant die liedjes voor haar schrijft en die ze probeert deel te laten uitmaken van haar rijke binnenwereld.

Prachtig, gevoelig geschreven boek. De eenzaamheid, het gevoel anders te zijn en niet te passen in haar omgeving, het raakte me.

Score: 7

PS als je het boek op YouBeDo bestelt, kun je een donatie aan een goed doel kiezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s