Oostvaardersplassen – De Nieuwe Wildernis

Adembenemende beelden in de prachtige Nederlandse documentaire De Nieuwe Wildernis deden me korte tijd later de Oostvaardersplassen van dichtbij aanschouwen. Om eerlijk te zijn had ik nog nooit van dit gebied gehoord.

De Oostvaardersplassen, die beheerd worden door Staatsbosbeheer, vormen een natuurgebied van zo’n 5600 ha tussen Almere en Lelystad in Flevoland. Het gebied is ontstaan na de drooglegging van de Flevopolders halverwege de vorige eeuw en is dus relatief jong. De Oostvaardersplassen zijn zeer belangrijk als moerasgebied en vele vogels gebruiken het als overwinteringsgebied.

Het droge gedeelte is vooral een geschikte leefomgeving voor runderen, (Konik)paarden en edelherten die men probeert op een volledig natuurlijke manier te laten leven. Het gebied is helaas – maar geheel begrijpelijk – beperkt toegankelijk voor bezoekers. Dat was ook meteen het jammere deel aan deze trip want ik had stiekem toch gehoopt wat meer van dit mooie gebied te kunnen zien. Er zijn verscheidene trails die je kunt lopen en fietsen en onderweg vind je diverse vogelspothuisjes. Als deze trailer je niet overhaalt..

Onderstaande foto’s geven een beetje een beeld. Ik heb ze geschoten met mijn iPhone dus ze zijn niet van de beste kwaliteit. Het gaat om het idee.

Score: 8

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s