The Big Four

September 2006. Maasai Mara in Kenia. Eerste keer op safari. Eerste keer Afrika. Ik moest en zou per se 2 weken op safari. Dat bleek achteraf toch íets teveel van het goede. Laatste bezoek aan wildpark zelfs afgebroken met blasé uitspraken als ‘giraffen, zebra’s, cheetah’s, leeuwen, gazelles, allemaal al gezien. En voor dat ontbrekende luipaard uit de big five ben ik uiteindelijk naar Sri Lanka moeten gaan. Maar vooral de vele tseetsee vliegen die slaapziekte kunnen veroorzaken, maakten de keuze om te stoppen makkelijk. Ik verdenk die beesten er nog steeds van dat ze me destijds gestoken hebben.

Ondanks de overkill van destijds, vind ik een safari nog steeds een van de meest bijzondere dingen om te doen. Het moment dat je die dieren spot en hun strijd met de natuurlijke vijand gadeslaat. Niet altijd fijn, maar that’s life! Na al dat dierengeweld ben ik lekker op Zanzibar gaan liggen chillen.. Those were the days.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s