Totem in Leuven by Jan Fabre

Midden op het Ladeuzeplein in Leuven staat het kunstwerk ‘Totem’ van kunstenaar Jan Fabre. Bovenop een 23 meter hoge naald prijkt een reusachtige scarabeekever. De groene kever is bijna drie meter groot en is op een meer dan twintig meter hoge naald gespiest.

Totem is een geschenk van de Leuvense universiteit aan de stad naar aanleiding van haar 575ste verjaardag. Een totem is het symbool voor het middelpunt van de samenleving. Een eerbetoon aan leven en dood. Hier is het volgens Fabre een eerbetoon aan de schoonheid, de wetenschap, de kennis.

Totem – Jan Fabre

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s