Zeg, ken jij de mosselman?

Vorige week lagen de mosselen me weer aan te gapen in de supermarkt dus ik kon ze niet weerstaan. Inmiddels ben ik er achter dat een kilo mosselen per persoon ruim voldoende is. Zeker als je ook al teveel friet had ingeslagen..

Bereidingstijd: ca. 20 min.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 kg mosselen
  • een zakje mosselgroenten van 400 g (of als je zin hebt om zelf te snijden: een grote ui, een paar wortels en een stengel bleekselderij)
  • peper
  • verse peterselie
  • een glas witte wijn, neem een lekkere wijn want de rest van de fles maak je bij de maaltijd op
  • friet met mayo (of luiewijvenfriet uit de oven)

Bereiding:

Gooi de mosselen weg die open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen in koud water en gooi de exemplaren die open zijn weg.

Fruit de groente met wat boter in de mosselpan en voeg de wijn, peper en eventueel zout toe en breng aan de kook. Laat de mosselen uitlekken. Doe ze bij de groenten in de pan en kook met de deksel op de pan op hoog vuur in 8 – 10 min. gaar. Schud de pan regelmatig (en voorzichtig anders breken de schelpjes en dat eet niet fijn).

Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan in een schaal, gooi de mosselen die niet open zijn weg. Schep de peterselie erdoor en serveer met lekker dik gesneden friet en zure mayonaise. Sinds kort ben ik fan van Jean Bâton’s vegan mayo. Maar als ik echt mag kiezen (en dat mag nu niet), wordt ‘t DL mayo met citroen. Lekker glaasje wijn erbij en genieten van die prachtige zomeravond!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s