Jarig in Birma

Yangon vanuit de lucht gezien

Vandaag begon mijn solo-trip naar Birma (of Myanmar zoals ik eigenlijk moet zeggen). Mijn beste vriend zette me af op Schiphol en tijdens de overstap in Guangzhou ben ik jarig, 40 (VEERTIG). Raar gevoel dat niemand onderweg het weet. Acht uur overstaptijd op een vreselijk vliegveld, eindeloos hangen op een rottig bankje. Nergens fatsoenlijke horeca of stervensduur. Gelukkig ging de vlucht naar Yangon ook soepel en bleef ik in slaap vallen.

Bij aankomst op de luchthaven heb ik meteen 50 euro gewisseld (goede koers: 66.250 Kyat) en vervolgens een airport taxi genomen. Voor zes euro ben je in ongeveer een uur in Yangon. Onderweg kijk ik mijn ogen alweer uit. Het was alweer een tijdje geleden dat ik in Azië was. Steven, een sympathieke chauffeur, van Golden Swallow Tours brengt me naar Daddy’s Home hotel en hij geeft me tips over de stad. Het hotel is centraal gelegen en redelijk OK. Helaas zijn er geen ramen in m’n kamer en bevinden toilet en douche zich op de gang. Wel is er airco. En condooms. WTF?

Wifi werkt hier boven verwachting goed! Even alle verjaardagsberichtjes lezen en aan het thuisfront laten weten dat ik goed ben aangekomen. Meteen bij aankomst heb ik al contact met Fransman Claude waar ik een biertje mee drink en de stad in ga om te eten. Heerlijke curry gehad in een wel erg local tentje. Vriendelijke mensen overal. Daarna hebben we nog een beetje door de stad gelopen. Veel mensen op straat, het doet me een beetje denken aan Vietnam met de lage krukjes en overal eten. In het hotel hebben we nog een biertje gedronken voordat ik de laatste verjaardagswensen ging lezen en toen ben ik lekker op tijd gaan slapen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s