El Día de Andalucía

Vraag me niet waarom, maar op elke feestdag in Granada moet er op een paard gezeten worden. Het gaat er erg traditioneel aan toe, inclusief kostuums en zorrohoeden. De caballero’s komen door de hele stad aangegallopeerd om vervolgens een uur in conclaaf te gaan over wat er moet gebeuren. Er wordt een beetje heen en weer gedraafd, wat kunstjes gedaan en dat was het dan. Af en toe slaat er een paard op hol, no pasa nada. Amusant schouwspel. 

De rest van de bevolking gaat uiteraard de straat op om de vele kraampjes af te struinen en te eten en drinken. Vandaag was een uitzonderlijk mooie dag (22 graden!) waardoor de terrassen rond lunchtijd al afgeladen vol zaten. Ik weet weer waarom ik hier ook alweer was. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s