Fairly Cheap

Dit sociale experiment over de kledingindustrie vind ik een mooie manier om bewustwording te creëren! Denk na of je andermans leven er echt wel beter mee maakt. En jij, heb jij dit echt nodig? In Vietnam en India ben ik tijdens mijn reizen in naaiateliers geweest en dan is het best lastig te bepalen of je dat leuke jurkje nou wel of niet moet aanschaffen. Niet kopen betekent misschien geen werk en dus geen rijst voor de hele familie. Als je wel iets koopt, moeten ze er wellicht dag en nacht voor zwoegen. Niet te vergeten de documentaires waarin je de – vaak jonge – meisjes onder hun naaimachines ziet slapen. Dat soort situaties heb ik gelukkig niet aangetroffen, dat kan ik voor mezelf niet verkopen. In ieder geval is het prettig om ter plekke de omstandigheden te kunnen beoordelen en op basis daarvan een beslissing te nemen. Zodra je weer thuis bent, is dat toch moeilijker in te schatten. Wanneer doe je het goed?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s